Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na dorsza w porach z pietruszką


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 200 g polędwicy z dorsza
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • biała część pora
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni grillowej lub zwykłej. Połóż rybę na patelni wraz z porem pokrojonym w plasterki i podsmaż z jednej i z drugiej strony (ok. 3 minuty na stronę).

Dodaj posiekane listki pietruszki. Zmniejsz ogień, duś jeszcze chwilkę i gotowe. Dopraw ulubionymi przyprawami (u mnie odrobina soli oraz pieprz).

Smacznego!

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 0 g
  • Kalorie: 164 kcal
  • Tłuszcze: 11,4 g
  • Białko: 35,4 g
6
0
Would love your thoughts, please comment.x