Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Czekoladowe Jajka PALEO


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Czekoladowe Jajka PALEO (bez glutenu, bez cukru, wege)


Składniki

Skaluj

Masło kokosowe:

  • 200 g wiórków
  • 15 g oleju kokosowego nierafinowanego extra virgin

Czekoladowe jajka:

  • 170 g kubka masła kokosowego
  • 35 g syropu z agawy
  • 100 g surowej czekolady
  • Laska wanilii
  • 30 g oleju kokosowego
  • 120 g wiórków kokosowych 

Przygotowanie

Masło kokosowe:

  1. Do robota kuchennego wsyp wiórki kokosowe. Zmiksuj. Dodaj olej kokosowy. Miksuj ok. 2 minuty. 

Jajka czekoladowe PALEO

  1. W misce połącz mus kokosowy, wiórki, ziarenka wanilii (połową porcji) oraz syrop klonowy. Dokładnie wymieszaj. 
  2. Uformuj jajka, rozłóż na papierze. Wstaw na 15 minut do lodówki.
  3. Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Połącz z olejem kokosowym, drugą połową ziarenek wanilii. Podgrzej w rondelku i dokładnie wymieszaj. 
  4. Jajka zanurz w czekoladzie do połowy i odkładaj kokosową stroną na papier do pieczenia. Wstaw do lodówki. Gdy czekolada stężeje, podgrzej ją w rondelku i zanurz drugą stroną jajka. Odstaw schłodzoną stroną na papier i odstaw do lodówki. 
0
Would love your thoughts, please comment.x