Skip to content
Menu
Cart
Close Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Czekoladowe Jajka PALEO

Już za kilka dni Wielkanoc. Czas, który spędzimy wśród bliskich. Jak większość z Was moje serce jest teraz z Ukrainą. Nie jestem w stanie odwrócić głowy od dramatu, który się tam rozgrywa. Wierzę jednak, że Ci którzy zgotowali niewinnym ludziom taki los, wkrótce odpowiedzą za popełnione zbrodnie.💙💛

Dziś dzielę się z Wami przepisem na czekoladowe jajka Paleo. Nie zawierają w swoim składzie glutenu, mleka ani cukru. Ponadto są wegańskie. Mój synek Marcel powiedział, że daje im FIVE STARS😎 a to dla mnie najwyższe wyróżnienie.

Do tego przepisu potrzebne jest masełko kokosowe, które wykonasz samodzielnie w domu. Wszystkie informacje zawarte są w przepisie.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Czekoladowe Jajka PALEO


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Czekoladowe Jajka PALEO (bez glutenu, bez cukru, wege)


Składniki

Skaluj

Masło kokosowe:

  • 200 g wiórków
  • 15 g oleju kokosowego nierafinowanego extra virgin

Czekoladowe jajka:

  • 170 g kubka masła kokosowego
  • 35 g syropu z agawy
  • 100 g surowej czekolady
  • Laska wanilii
  • 30 g oleju kokosowego
  • 120 g wiórków kokosowych 

Przygotowanie

Masło kokosowe:

  1. Do robota kuchennego wsyp wiórki kokosowe. Zmiksuj. Dodaj olej kokosowy. Miksuj ok. 2 minuty. 

Jajka czekoladowe PALEO

  1. W misce połącz mus kokosowy, wiórki, ziarenka wanilii (połową porcji) oraz syrop klonowy. Dokładnie wymieszaj. 
  2. Uformuj jajka, rozłóż na papierze. Wstaw na 15 minut do lodówki.
  3. Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej. Połącz z olejem kokosowym, drugą połową ziarenek wanilii. Podgrzej w rondelku i dokładnie wymieszaj. 
  4. Jajka zanurz w czekoladzie do połowy i odkładaj kokosową stroną na papier do pieczenia. Wstaw do lodówki. Gdy czekolada stężeje, podgrzej ją w rondelku i zanurz drugą stroną jajka. Odstaw schłodzoną stroną na papier i odstaw do lodówki. 
00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x