Składniki
Skaluj
- 100 gr mąki owsianej bezglutenowej
- 60 gr masła klarowanego Ghee
- 50 gr Ksylitolu
- Żółtko
- Łyżeczka przyprawy korzennej
- Łyżeczka cynamonu
- Pol łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
Przygotowanie
Zmieszaj suche składniki.
Następnie dodaj mokre składniki i wyrób na gładką masę razem w misce z suchymi.
Ciasto schładzaj w lodówce ok. 30 minut. Po schłodzeniu ciasto posyp mąką i delikatnie rozwałkuj placek.
Wycinaj serduszka lub inne kształty.
Następnie piecz w temperaturze 180 stopni C przez 12-15 minut. Poczekaj aż całkowicie ostygną. Wyszło mi 10 ciasteczek.
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 10,5g
- Kalorie: 107,2 kcal
- Tłuszcze: 7,2g
- Białko: 1,7g