Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinowego mini Mazurka o smaku czekoladowym


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

  • Bezglutenowe płatki owsiane 80 gr
  • Miarka odżywki proteinowej o smaku czekoladowym 35 gr
  • Kakao niskotłuszczowe 20 gr
  • Bezcukrowy dżem pomarańczowy 40 gr
  • Masło orzechowe 40 gr

Przygotowanie

Zmiksuj bezglutenowe płatki owsiane lub zwykłe. Dodaj odżywkę czekoladową, kakao, dżem i masło orzechowe. Miksuj na niskich obrotach tak długo aż powstanie gładka masa.

Z gotowej masy ulep 4 prostokąty o wadze około 60gr.

Następnie wyciągnij szuflady dowolne dekoracje do wypieków i…stwórz to na co tylko masz ochotę. Na koniec włóż Mazurki do lodówki na około 30 minut. Podane wartości odżywcze dotyczą jednego mini mazurka.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 302 kcal
  • Tłuszcze: 12.2gr
  • Węglowodany: 23gr
  • Białko: 12gr
3
0
Would love your thoughts, please comment.x