Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinową kulkę pistacjową


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Idealna przekąska


Składniki

Skaluj
  • 40 g pistacji bez łupinek
  • sok z połowy limonki
  • 30 g odżywki proteinowej o smaku pistacjowym (ewentualnie waniliowym)
  • 80 g masła orzechowego
  • łyżka musu jabłkowego

Przygotowanie

Delikatnie zmiksuj pistacje. Delikatnie czyli nie na pył. Chodzi o to, żeby orzeszki były wyczuwalne podczas jedzenia a kuleczka chrupiąca. Dodaj odżywkę, masło orzechowe, oraz mus jabłkowy. Ustaw obroty na mieszanie. Składniki muszą się bardzo dokładnie połączyć, żeby powstała gładka masa. Kiedy masa będzie gotowa przełóż ją na matę do ciasta. Zroluj kulki o wadze 30 g. Ja uzyskałam 4 kulki.

Włóż je do lodówki na godzinkę. Gotowe!

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 7 g
  • Kalorie: 167
  • Tłuszcze: 12 g
  • Białko: 8 g
0
Would love your thoughts, please comment.x