Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinową kulkę czekoladową


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

  • Bezglutenowe płatki owsiane, 180 g
  • Miód, 150 g
  • Wiórki kokosowe, 120 g
  • Kakao niskotłuszczowe 10-12%, 60 g
  • Proteinowa odżywka czekoladowa, 35 g

Przygotowanie

Wsyp płatki owsiane do robota kuchennego. Zmiksuj. Dodaj kakao, odżywkę, miód, wiórki kokosowe.

Wymieszaj bardzo dokładnie. Gotową masę przełóż do miski. Odważ 15 kulek o wadze 30 g. Włóż do lodówki na minimum 30 minut, aby się schłodziły. Gotowe! 🙂

Kuleczki smakują nieziemsko, a są zdrowe i bez cukru. Ponieważ zawierają białko, nasycisz się na dłużej.
Możesz je przechowywać w lodówce przez 5 dni i codziennie brać ze sobą do pracy, szkoły, na uczelnię czy na trening.

Możesz mi wierzyć na słowo. Kiedy spróbujesz tych kuleczek, prawdopodobnie nie sięgniesz już po sklepowe słodycze. 😉

Pamiętaj o treningu. Trzymaj się postanowień i nigdy się nie poddawaj. Twój organizm będzie Ci wdzięczny. Tymczasem ja trzymam kciuki i lecę na trening. 😉

* Podane wartości dotyczą jednej porcji (30 g)

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 102 kcal
  • Tłuszcze: 3,6 g
  • Węglowodany: 15 g
  • Białko: 3,3 g
5
0
Would love your thoughts, please comment.x