Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na pudding jaglany z sosem mango


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • garść żurawiny
  • banan
  • mango
  • 1/2 granatu

Przygotowanie

Kaszę wypłucz w wodzie dwa razy. Włóż porcję do rondelka i zalej mlekiem. Dodaj łyżeczkę masła ghee. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

W połowie gotowania dodaj żurawinę i banana pokrojonego w kostkę. Kiedy kasza będzie ugotowana, odstaw w chłodne miejsce, aby ostygnęła.

W międzyczasie obierz mango ze skórki. Zblenduj i przełóż do miseczki. Następnie zmiksuj kaszę i przełóż do szklaneczek. Polej sosem mango i udekoruj granatem. Smacznego. 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 271 kcal
  • Tłuszcze: 4 g
  • Węglowodany: 53 g
  • Białko: 5 g
0
Would love your thoughts, please comment.x