Opis
Domowy baton proteinowy w 5 minut
Składniki
Skaluj
- 165 g płatków owsianych bezglutenowych
- 55 g odżywki proteinowej
- 100 g masła migdałowego
- 50 g syropu klonowego
- 40 g mleka migdałowego
- 1/2 tabliczki surowej czekolady
Przygotowanie
- Płatki owsiane wsyp do robota kuchennego i delikatnie zmiksuj.
- Dodaj pozostałe składniki. Ustaw funkcję mieszania na najwyższych obrotach przez minutę.
- Jeśli masa jest zbyt sucha, dolej odrobinę mleka.
- Uformuj z masy 5 batonów.
- Wstaw do lodówki.
- Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Schłodzone batony posmaruj czekoladą wg uznania.
- Wstaw do lodówki.
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 26 g
- Kalorie: 315 kcal
- Tłuszcze: 18 g
- Węglowodany: 10 g