Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na domowego batona proteinowego


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Domowy baton proteinowy w 5 minut


Składniki

Skaluj
  • 165 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 55 g odżywki proteinowej
  • 100 g masła migdałowego
  • 50 g syropu klonowego
  • 40 g mleka migdałowego
  • 1/2 tabliczki surowej czekolady

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane wsyp do robota kuchennego i delikatnie zmiksuj.
  2. Dodaj pozostałe składniki. Ustaw funkcję mieszania na najwyższych obrotach przez minutę.
  3. Jeśli masa jest zbyt sucha, dolej odrobinę mleka.
  4. Uformuj z masy 5 batonów.
  5. Wstaw do lodówki.
  6. Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  7. Schłodzone batony posmaruj czekoladą wg uznania.
  8. Wstaw do lodówki.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 26 g
  • Kalorie: 315 kcal
  • Tłuszcze: 18 g
  • Węglowodany: 10 g
0
Would love your thoughts, please comment.x