Składniki
Skaluj
- 40 g ulubionej kaszy (u mnie bulgur)
- 2–3 jajka
- połówka papryki czerwonej
- połówka cebuli
- połówka bakłażana
- mała cukinia
- łyżka oleju kokosowego
- ulubione przyprawy, do smaku
Przygotowanie
Ugotuj ulubioną kaszę wg informacji podanej na opakowaniu. Międzyczasie rozgrzej łyżkę oleju kokosowego na patelni. Bakłażana, cukinię i cebulę pokrój w talarki, paprykę w paski. Wrzuć na patelnię i podsmaż. Dodaj ugotowaną i odcedzoną kaszę. Wymieszaj z warzywami na patalni. Rozbij 2-3 jajka, dopraw do smaku, zakryj przykrywką lub drugą patelnią. Zapiekaj na małym ogniu.
Wartości odżywcze
- Kalorie: 286 kcal
- Tłuszcze: 11 g
- Węglowodany: 28 g
- Białko: 18 g