Składniki
Skaluj
- 350 g mleka kokosowego z puszki
- 6 żółtek jajka
- 100 g musu z gruszki
- 15 g mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
Zanim przystąpisz do przygotowywania deseru pamiętaj żeby mocno schłodzić mleko kokosowe w lodówce.
Do rondelka wlej schłodzone mleko kokosowe, dodaj żółtka jajka, gruszkę przetartą na mus oraz skrobię ziemniaczaną. Gotuj ok. 25 minut cały czas mieszając. Jeśli będzie za mocno bulgotał ustaw na mniejszy palnik.
Następnie przelej ugotowany deser do czterech miseczek. Poczekaj aż całkowicie ostygnie i wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowe desery możesz przyozdobić owocami lub tak jak ja bezglutenową granolą. Jeśli deser nie jest dla Ciebie wystarczająco słodki spokojnie możesz polać go łyżeczką miodu. Smacznego!
Wartości odżywcze
- Kalorie: 160 kcal
- Tłuszcze: 10 g
- Węglowodany: 10 g
- Białko: 10 g