Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na Babeczkę Wielkanocną


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 2 białka jaj
  • 75 g erytrytolu
  • 75 g mąki ryżowej
  • 75 g mąki kukurydzianej
  • 60 g oleju kokosowego
  • 60 g mleka roślinnego np. kokosowego
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

Białka ubij na sztywno. Pod koniec dodac erytrytol, caly czas ubijając. Mąkę przesiej przez sitko do miski wraz z proszkiem do pieczenia.

Do ubitych białek dodaj mleko, olej i przesianą make. wymieszaj.

Przełóż do 4 foremek na mini babeczki. Piecz ok. 25 minut w temp. 180 C.

Po upieczeniu pozostaw w foremkach na ok.10 minut aż babeczki nieco się schłodzą. Możesz przyozdobić wedle uznania.

Ja zmiksowałam 30 g ksylitolu i opruszyłam babeczki z wierzchu. Dodatkowo starłam skórkę z cytryny i również położyłam na babeczkach.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 252 kcal
  • Tłuszcze: 16 g
  • Węglowodany: 42 g
  • Białko: 5 g
0
Would love your thoughts, please comment.x