Składniki
Skaluj
- 2 białka jaj
- 75 g erytrytolu
- 75 g mąki ryżowej
- 75 g mąki kukurydzianej
- 60 g oleju kokosowego
- 60 g mleka roślinnego np. kokosowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie
Białka ubij na sztywno. Pod koniec dodac erytrytol, caly czas ubijając. Mąkę przesiej przez sitko do miski wraz z proszkiem do pieczenia.
Do ubitych białek dodaj mleko, olej i przesianą make. wymieszaj.
Przełóż do 4 foremek na mini babeczki. Piecz ok. 25 minut w temp. 180 C.
Po upieczeniu pozostaw w foremkach na ok.10 minut aż babeczki nieco się schłodzą. Możesz przyozdobić wedle uznania.
Ja zmiksowałam 30 g ksylitolu i opruszyłam babeczki z wierzchu. Dodatkowo starłam skórkę z cytryny i również położyłam na babeczkach.
Wartości odżywcze
- Kalorie: 252 kcal
- Tłuszcze: 16 g
- Węglowodany: 42 g
- Białko: 5 g