Składniki
Skaluj
- Puszka fasoli (310 gr)
- 5 dużych jajek
- Łyżeczka aromatu waniliowego
- Pół łyżeczki soli
- 6 łyżek oleju kokosowego
- Pół kubka ksylitolu
- 4 łyżki kakao niskotłuszczowego (10-12%)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka wody
- 2 miarki (70 gr) proteinowej odżywki czekoladowej
- Pół łyżeczki sody
Przygotowanie
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
Połącz składniki: kakao, odżywkę, sodę, proszek do pieczenia w małej misce.
W osobnej misce zmiksuj olej kokosowy z 2 jajkami.
Dodaj fasolę, 3 jajka, aromat waniliowy, ksylitol i sól. Zmiksuj razem.
Dodaj resztę składnikòw oraz wodę. Zmiksuj.
Gotową masę przelej do formy.
Piecz 30-35 minut ( ja piekę w silikonowej formie o szerokości 21 cm, długości 22.50 cm, wysokości 4.20 cm, pojemności 1.30 l)
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 154g
- Kalorie: 1838 kcal
- Tłuszcze: 95g
- Białko: 125g