Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na fasolowe ciasto czekoladowe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Puszka fasoli (310 gr)
  • 5 dużych jajek
  • Łyżeczka aromatu waniliowego
  • Pół łyżeczki soli
  • 6 łyżek oleju kokosowego
  • Pół kubka ksylitolu
  • 4 łyżki kakao niskotłuszczowego (10-12%)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody
  • 2 miarki (70 gr) proteinowej odżywki czekoladowej
  • Pół łyżeczki sody

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Połącz składniki: kakao, odżywkę, sodę, proszek do pieczenia w małej misce.

W osobnej misce zmiksuj olej kokosowy z 2 jajkami.

Dodaj fasolę, 3 jajka, aromat waniliowy, ksylitol i sól. Zmiksuj razem.

Dodaj resztę składnikòw oraz wodę. Zmiksuj.

Gotową masę przelej do formy.

Piecz 30-35 minut ( ja piekę w silikonowej formie o szerokości 21 cm, długości 22.50 cm, wysokości 4.20 cm, pojemności 1.30 l)

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 154g
  • Kalorie: 1838 kcal
  • Tłuszcze: 95g
  • Białko: 125g
7
0
Would love your thoughts, please comment.x