Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na biszkopt dla dzieci


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Słodkie jabłko i dojrzały banan
  • 4 jajka
  • 120 gram maki pszennej pełnoziarnistej
  • Laska wanilii
  • Szczypta soli (opcjonalnie)

Przygotowanie

Zblenduj jabłko z bananem oraz wydłubanymi ziarenkami wanilii. Przełóż do miski.

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C. Tortownicę (22 cm), natłuść (ja używam beztłuszczowego oleju rzepakowego w sprayu).

Do miski włóż jajka i ubijaj 6 minut. Dodaj banana z jabłkiem i ubijaj kolejne 6 minut. Dodaj mąkę i sól do miski i wymieszaj.

Zawartość przełóż do tortownicy i piecz przez 20-25 minut (180 stopni C). Ciasto odstaw do ostygnięcia na ok.10 minut przed wyjęciem z formy.

Ostudź ciasto całkowicie. Możesz przeciąć biszkopt na pół i posmarować domową konfiturą.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 899 kcal
  • Tłuszcze: 23,6g
  • Węglowodany: 132g
  • Białko: 44,2g
1
0
Would love your thoughts, please comment.x